Ostoskori on tyhjä

Bolakorut logo

Tietoa bolakoruista


Bola-koru on sisältä ontto koru, joka helisee sitä liikutettaessa. Sana Bola on Espanjaa ja se merkitsee palloa. Bola-korun tyypillinen ulkomuoto onkin nimensä mukaan pyöreä, täydellisyyttä kuvastava pallon muoto.

Bola -korun nimi on rantautunut Eurooppaan Meksikosta, jossa odottavat äidit käyttävät bola-koruja, ja niiden suotuisa vaikutus vauvoille on yleisesti tiedossa. Tämän lisäksi bolakoruja käytetään erilaisina variaatioina kaukoidän maissa, kuten Thaimaassa ja Indonesiassa.

Bolakorun sisimpänä oleva sydän on yleensä helisevä messinkikello, joka tuottaa soinniltaan kauneimman äänen. Sydämen materiaalina voidaan käyttää myös hopeaa jolloin saadaan kokonaan hopeasta tehty bolakoru.

Kellon ympärille on rakennettu bola-korun paksumpi kuorikerros. Kuori on tapauksesta riippuen tehty joko metalliseoksesta, messingistä tai sterling-hopeasta. Kuorikerrokseen voidaan myös tehdä erilaisia kuviota tai muotoja.

Kuoren päälle lisätään tarvittaessa pinnoite, kuten hopeointi, kultaus, kristalliupotuksia, puolijalokiviä, tai emalointi.